Így készíts üzleti profilképet gyorsan otthoni körülmények között

szerda, január 2nd, 2019

Manapság profilkép nélkül fent lenni bármelyik közösségi média felületen szinte vétek. Nem beszélve arról ha saját szakmai weboldaladon sincs egy Téged jól ábrázoló fotó.

Ugyanakkor számtalan olyan élethelyez lehet, amik miatt nem tudsz profi fotóst felbérelni profilképed elkészítésére, így egyéb alternatív lehetőségek után kell nézned.

Ebben a bejegyzésben abban szeretnék a segítségedre lenni, hogy hogyan tudsz otthoni körümények között is gyorsan és könnyen olyan képet készíteni magadról, ami túl mutat a szeflizésen és ideális átmeneti megoldást nyújthat.

Amire szükséged lesz: fehér fal, állvány, mobiltelefon, szék nappali fény, megfelelő ruha, nőknél smink, és rendezett frizura.

  1. Keress egy üres fehér falat! A legjobb ha ez az üres falfelület az ablakkal szemben található, mert a természetes fény előnyeit fogjuk kihasznáni a fotózás során. Így lágy és szórt fényt fog kapni az arcod.
  2. Állítsd be a kameraállványt! A felvétel elkészítéséhez mobiltelefont fogunk használni, mégpedig a hátsó kamerát. Az előlapi kamerea (szelfi mód) rosszabb minőségű képeket készít továbbá a szelfizés során torzul az arcod. Ha nincs otthon állvány ne keseredj el, megteszi pár darab könyv, doboz is egymásra rakva.
  3. Mielőtt a kamera elé ülsz gondoskodj a megfelelő külsőről! Válaszd ki a célnak megfelelő ruhát. Készíts egy szép, nem túl erős sminket. Férfiknak javaslom a homlok törlést, így elkerülhető, hogy a fényképen túl fényes legyen. Végül igazítsd meg a frizurádat.
  4. Ha ezekkel meg vagy tedd a széket a fal elé az ablakkal szembe. Nem kell szorosan a falhoz tenni, inkább hozd közelebb az ablakhoz, hogy még több fényt kapjon az arcod.
  5. Állítsd be a telefonodat! Használd az időzítő funkciót a kamera beállításknál. Minimum 10 másodperces időzítésre lesz szükséged, hogy kényelmesen elhelyezkedj a kamera előtt.
  6. Végezetül válaszd ki a számodra leginkább tetsző fotót és szerkeszd ízlésed szerint. Mivel az arcod hordozza a legtöbb információt és ez alapján ismernek fel Téged, használj minél arcközelibb kivágást a szerkesztésnél. Ebben az esetben nem javaslom a különböző filterek használatát. A fényerőn, kontraszton javíts ha szükséges.

Tippek: 

  • Figyelj arra hogy egyéb fényforrásokból ne érkezzen fény az arcodra. Az utolsó előtti képen láthatod, a TV fénye lilásra színezte az arcbőrömet.
  •  Az utolsó képnél észrevehető, hogy közelebb ültem az ablakhoz így világosabb is lett az arcom, ami sokat javított a kép minőségén.
  • Én egy sima, egyszínű felsőt választottam, ami szerintem illik a sötétbarna hajamhoz. Kerüld a kockás és nagyon mintás felsőket. A választásnál vedd figyelembe azt is, hogy a szakterületeden milyen öltözködési elvárások az iránymutatóak.
  • Ha pedig szeretnél profin pózolni a kamera előtt akkor javaslom, hogy olvasd el ezt a bejegyzést is! Így pózolj a kamera előtt, hogy tényleg jól mutass a képeken! 

 

Ha kíváncsi vagy a fotózások kulisszatitkaira vagy szeretnél betekintést nyerni egy fotós szakmai életébe kövess Instagramon és Facbookon!

           

Szia! Peszeki Dóra vagyok portréfotós.
Fő szakterületem a headshot portréképek készítése, mely vállközéptől felfele készül az arckifejezéssel a középpontban. Ha szükséged van vagy csak egyszerűen szeretnél magadról egy ütős profilképet, amit bátran használhatsz bármelyik közösségi média felületen, CV-ben, keresss bátran.