Mi az a headshot?

csütörtök, november 29th, 2018

 Fent lenni valamelyik közösségi oldalán ma már szinte kötelező, és ha saját vállalkozásod van vagy egyéni vállalkozóként éled a minennapokat akkor biztosan rendelkezel saját vagy céges weboldallal is. A közös ezekben az, hogy a legfontosabb része a rajta szereplő profilképed. Ez alapján kapnak rólad egy első benyomást az online látogatóid. Az első benyomás pedig még mindig sokat számít, ugyanakkor rengetegen nem gondolják elég jelentőségteljesnek ahhoz, hogy profi fotóst béreljenek profilképük elkészítéséhez. Pedig ma már nélkülözhetetlen egy-egy jó minőségű kép akár egy önéletrajzba, LinkedInre vagy egy céges weboldalra.

Kis hazánkban még annyira nem elterjedt, de Nyugat-Európában és a tengeren túlon annál inkább, egy olyan emberábrázolási mód, ami remek lehetőséget tartogat kivétel nélkül mindenkinek.

És hogy mi is ez?

Ez nem más mint a headshot.

Mi az a headshot?

A headshot is mint sok minden más Amerikából szivárgott át hozzánk. Jellegzetessége, hogy a portréalanyt vállközéptől felfelé ábrázolja. A képek legtöbb esetben stúdióban készülnek egyszínű háttér előtt, ami lehet fekete, fehér vagy szürke. A hangsúly pedig teljes mértékben a modellen és annak arckifejezésén van.

Miért a headshot?

A headshot egy remek lehetőség arra, hogy a rohamosan előretörő online világban virtuális énedet megfelelően prezentáld.

Gondolj csak bele! A leggyakrabban használt social media felületeken egy kisebb körbe beleillesztve jelenik meg a profilképed. Ha ide egy teljes alakos képet választasz magadról, pontosan a lényeg nem fog látszódni, az arcod, ami legfontosabb információt hordozza magával. Egy arcközeli portré képpel, mint például egy headshot fotó biztosan felismerhetőbb leszel. A headshot képek varázsa pedig abban rejlik, hogy a legjobb éned kerül előtérbe, a legelőnyösebb oldalad. Úgy állsz a kamera előtt, mint a legjobb napodon, amikor a megjelenésed makulátlan.

Kinek ajánlom a headshot fotózást?

Egy headshot fotózás kivétel nélkül mindenkinek nagyszerű választás lehet, de legfőképpen azoknak ajánlom, akik:

  • álláskeresők és önéletrajzukba szeretnének egy jó képet
  • társkeresők és nem árulnak zsákbamacskát
  • vállalkozók és weboldalukra töltenének fel pár fotót
  • üzletemberek és LinkedInen posztolnak szakmai cikkeket
  • színészek és folyamatosan castingokra járnak
  • akiknek fontos az igényes online megjelenés
  • akik személyes márkát építenek
  • akik ki akarnak tűni a tömegből

Ne feledd az első benyomás ma már online történik és virtuális éned 0-24 órában elérhető bárki számára!

 

Nem tudhatod, hogy mikor ki nézi meg a profilodat, és ha nem ismer az illető Téged személyesen az egyetlen kapcsolódási pont számára a profilképed lesz.

Természetesen nem azt mondom, hogy egy jó profilkép láttán hirtelen elöntenek a  jobbnál jobb állásajánlatokkal, vagy hogy az ügyfeleid egymás hegyén-hátán fogják ostromolni a cégedet. Ami biztos, hogy a mai online világban egy jó minőségű profilképpel teremtesz magadnak egy nagyszerű esélyt arra, hogy kiemelkedj a tömegből.

Megkeresni és felbérelni egy profi fotóst profilképed elkészítésére valójában nem egy költség, sokkal inkább egy befektetés önmagadba és a jövődbe.

           

Szia! Peszeki Dóra vagyok portréfotós.
Fő szakterületem a headshot portréképek készítése, mely vállközéptől felfele készül az arckifejezéssel a középpontban. Ha szükséged van vagy csak egyszerűen szeretnél magadról egy ütős profilképet, amit bátran használhatsz bármelyik közösségi média felületen, CV-ben, keresss bátran.