Sokan úgy gondolhatják, hogy egy üzleti portréfotózáson kizárólag kiskosztümben és öltönyben lehet megjelenni és a lazább, színesebb ruháknak nincs egyáltalán helye.

Van egy jó hírem! Ez nincs kőbevésbe viszont van pár szempont, amit érdemes fotózás előtt figyelembe venni, hogy az elkészült képek valóban összhangban legyenek céljaiddal és a vállalkozásod márkakommunikációjával.  Összeszedtem Neked néhány hasznos tippet, amik segítségedre lesznek az előkészületeknél.

Kezdjük a két legfontosabbal:

  1. Határozd meg a vállakozásod erősségeit: Fontos, hogy tisztában legyél azzal, a Te vállalkozásod milyen értékeket képvisel, illetve milyen értékeket jelöltél meg mint erősségek.
  2. Összhangban a saját márkakommunikációddal: Írd össze, hogy mit vagy mit szeretnél közvetíteni magadról és vállalkozásodról a potenciális ügyfeleidnek.

Miután ezeket sikerült letisztázni magadban jöhetnek a gyakorlati tényezők is:

  1. Viselj minél plasztikusabb, egyszerűbb ruhákat. Érdemes kerülni ilyenkor a mintás, feliratozott, hölgyeknél mélyen dekoltált felsőket.
  2. Mindig a megfelelő ruhát válaszd!
  3. Ha lehet, kerüld el, hogy a ruháid összegyűrődjenek mire a fotózásra érsz.
  4. Inkább vigyél több ruhát, hogy lehetőséged legyen cserélgetni.
  5. Válassz olyan színeket az arcodhoz közel, amik üdévé és fiatalossá tesznek!
  6. Ha szemüveges vagy bátran viseld a fotózáson is, hiszen az emberek így ismernek és látnak Téged mindennap. Azonban ügyelj arra, hogy a lencse legyen tiszta! A fotózáskor pedig told fel a keretet az orrnyerged teteéig így biztosan nem fogod kitakarni a kerettel a szemedet.

+1 Tipp: Készíts be egy ruhatisztító hengert is a ruhák mellé, hogy kéznél legyen, ha szükség lenne rá. 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.